Noordlaan 2, 8520 Kuurne, België

Duurzaamheid bij Revor

Bij Revor Group is duurzaamheid een kernwaarde die diep geworteld is in onze bedrijfsvoering. Onze duurzaamheidsinitiatieven richten zich op drie belangrijke pijlers: milieu, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. Door het gebruik van duurzame materialen, het optimaliseren van onze productieprocessen en het bevorderen van energie-efficiëntie, streven we ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

30.000 extra werknemers

Op ons dak hebben we met trots een bijenkorf met maar liefst 30.000 bijen geïnstalleerd. Deze bijenkolonie speelt een cruciale rol bij het behoud van de biodiversiteit in onze omgeving en draagt bij aan de bestuiving van bloemen en planten. Dit initiatief onderstreept onze betrokkenheid bij de bescherming van de natuurlijke wereld en het behoud van essentiële ecosysteemdiensten.

Bovendien genieten we jaarlijks met z’n allen van de heerlijke verse honing die onze bijen produceren als een smakelijke beloning voor hun harde werk in onze duurzame bijenkorf. Dit is een extra voordeel van ons bijenvolk, en het versterkt ons streven naar natuurbehoud en een positieve impact op het milieu.

Het meest duurzame matras

De Circular Matras van Revor is een duurzame oplossing voor het probleem van matrassen die jaarlijks bij het grof vuil belanden. Traditionele matrassen kunnen niet gerecycled worden vanwege de verschillende materialen waaruit ze bestaan. Deze matrassen bevatten vaak schuim of latex, die niet gemakkelijk recyclebaar zijn en schadelijke stoffen uitstoten bij verbranding.

Revor heeft de Circular Matras ontwikkeld als een innovatieve en uiterst duurzame oplossing. Deze matras kan na zijn levensduur volledig ontmanteld en gerecycled worden, waarbij alle grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden voor het maken van een nieuwe matras. Dit draagt bij aan een duurzame toekomst.

Revor heeft voor twee grondstoffen gekozen: metaal en polyester. Deze materialen zijn gekozen vanwege hun goede recyclebaarheid. Bovendien voldoen alle grondstoffen aan strenge toxiciteitseisen. Om na gebruik de metalen en polyester lagen van elkaar te kunnen scheiden, maakt Revor gebruik van Niaga® adhesive in plaats van gewone lijm. Dit speciale materiaal wordt warm aangebracht en zorgt ervoor dat de verschillende lagen aan elkaar hechten. Op het einde van de levensduur van de matras kan deze weer worden opgewarmd om de lagen gemakkelijk van elkaar te scheiden.

938 Zonnepanelen

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan schone energieopwekking, hebben we 938 zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd. Deze panelen wekken hernieuwbare energie op die wordt gebruikt in onze productiefaciliteiten. Dit betekent niet alleen minder uitstoot van broeikasgassen, maar ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Afvalbeheer: Onze toewijding aan recycling

Binnen Revor Group hebben we een toegewijd team dat zich volledig richt op afvalbeheer. Ze werken aan het verminderen van ons afval en zorgen ervoor dat alle afvalstoffen op de meest milieuvriendelijke manier worden verwerkt en gerecycled. Door middel van streng afvalbeheer streven we naar nulafval en minimaliseren we onze impact op het milieu.

Meer weten?

Bij Revor Group streven we ernaar om een positieve impact te maken op zowel het milieu als de samenleving. Onze inzet voor duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en ethisch bestuur vormt de kern van onze bedrijfsfilosofie. We nodigen u uit om meer te ontdekken over onze inspanningen en resultaten door ons volledige ESG-rapport te lezen. 

nl_BEDutch